Utakmica odluke u utorak na Kozali!

Košarkaši Kvarnera 2010 nisu uspjeli nakon dvije utakmice finala Prve lige osigurati naslov i u Osijeku proslaviti direktan plasman u Premijer ligu. Treća utakmica, koja će se odigrati u utorak na Kozali, odlučit će prvaka.

Kvarner je u Osijeku odlično ušao u susret, u prvoj je dionici obrana izgledala jednako kao u prvom susretu, ali potom je to sve palo, da bi potom u trećoj Ashton riješio utakmicu. Čakarun je najviše dao iz redova riječke momčadi, a upravo pri kraju treće četvrtine, kada ga je trener Pavić poslao na klupu da se odmori, Osječani su serijom 13:3 otišli na velikih “plus 18” (69:51). Posao je dobro odradio i Bile, ali nedostajalo je i malo sreće sa šutem.

Riječani su ponovili start prve utakmice, nakon šest minuta vodili su 16:6, a uoči kraja prve dionice na semaforu je stajalo i 8:20. Gosti su odradili dobru obrambenu partiju, Ahston i Kujundžić bili su zaustavljeni u napadu, a zato su gosti pokazali pravu napadačku lepezu, pa su se već u prvoj četvrtini na listu strijelaca upisala sedmorica igrača. Domaći su se ponajviše fokusirali na Čakaruna, centru Kvarnera posao je bio otežan zahvaljujući Primorcu i Kujundžiću, ali otvorilo mu se u drugoj četvrtini pa je već na velikom odmoru imao 11 poena (šut 5-8), 11 skokova i pet asistencija.

Nakon što su u prvoj četvrtini praktički reprizirali utakmicu iz Rijeke, u drugoj dionici domaćin je proradio. Dojam je da su goste iz igre izbacile i rotacije, obrambeni segment je odmah pao pa je Ashton na početku druge četvrtine ubacio pet poena za 21:23. Osječani su se bez Bilea u sastavu Kvarnera više razigrali pod košem, a Kujundžić je zaredao četiri poena nakon dviju izgubljenih lopti gostujuće ekipe za 36:30 u 17. minuti igre. U ovom razdoblju Kvarneru trice nikako nisu ulazile (do poluvremena 4-13). Koliko je napad bio problem pokazuje zabijenih tek 12 poena u drugoj četvrtini, a bilo je tu i više izgubljenih lopti od protivnika (9-3).

A onda je krenula treća dionica u kojoj su se domaći odvojili na velikih “plus 18” (69:51). Amerikanac Ashton je bio fantastičan, Riječani ga nikako nisu uspjevali čuvati, i činilo se kao da je u riječke redove ušla panika pa su se radile za njih nekarakteristične greške u obrani, otvoreni šutevi su se promašivali… Nakon što je Ashton ubacio tricu, u 25. minuti na semaforu je stajalo 52:42. Marinelli je tricom smanjio, ali prvo ime osječke ekipe nije popuštalo. Krajem treće dionice je ubacio još jednu tricu (67:51), a nakon toga je Štemberger s druge strane promašio dvije. Ashton je lijepo uposlio Šiška za kraj mini serije (8:0) i vodstvo domaćih 69:51 na samom kraju treće dionice. Kvarnerovci su tu u potpunosti psihološki pali, Osječani su nastavili dominirati u zadnjoj dionici i držati uvjerljivo vodstvo.

Pozivamo Vas sve da dođete i pružite gromoglasnu podršku našim igračima s tribina!

Leave a comment