POBJEDA NA OTVARANJU SEZONE

Košarkaši Kvarnera 2010 slavili su na startu prvoligaške sezone protiv Samobora rezultatom 91:70.

Nakon malo mučenja pao je Samobor, u čijim je redovima dobar dio utakmice odigrao nekadašnji hrvatski reprezentativac Kruno Simon.

Paolo Marinelli i Šime Lisica prelomili su susret u periodu od 28. do 31. minute kada je prvo riječki razigravač iskoristio poneke rupe u gostujućoj obrani i lagano nanizao šest poena (66:55), a da bi potom Lisica povezao dvije trice za već lijepo vodstvo 74:57 na početku posljednje dionice igre.

Bila je to odlična partija Lisice koji je pogodio sedam trica iz 10 pokušaja, a istaknuo se i efektnim asistencijama bez gledanja.

Riječani su sjajno otvorili utakmicu i već u sedmoj minuti igre vodili 21:7, ali zatim je u redovima domaćih stalo. U sljedećih pet minuta Kvarner ništa nije napravio u napadu, bilo je tu ponekih grešaka u komunikaciji među igračima, dok je Samobor nanizao 15 poena i vratio susret u egal (21:22). Ni u trećoj četvrtini se domaći nikako nisu mogli odvojiti, kako bi Lisica i Marinelli pogađali, tako bi Samoborci ponovo pritiskali, a najveće probleme su im radili Fran Jacović i Ušić u reketu.

I onda je ponovo krenulo. Navijači na Kozali ovacijama su ispratili sjajne blokade Fellsa, trice i asistencije Lisice. Istaknuo se i Marin Đugum s 15 poena, dok je kod Samoboraca očekivano prvo ime bio Kruno Simon s 15 poena, 13 skokova i sedam asistencija.

Leave a comment