JKL: KK Kvarner 2010 slavio protiv KK Split

Kadeti Kvarnera 2010 pobijedili su vršnjake iz Splita u zaostaloj utakmici 8. kola Jedinstvene kadetske lige rezultatom 76:75 košem Normana Moorala u posljednjoj sekundi utakmice.

Zanimljivu utakmicu domaćini su otvorili s petorkom Marko Arbanas, Vito Pilepić, Norman Mooral, Gabriel Kremenović i Sebastian Pozder. Gostujući trener poslao je na teren Josipa Milavića, Laurenca Grisogona, Mateja Jukića, Tomislava Lubinu i Grgu Gavrana.

KK Kvarner 2010 bolje je otvorio utakmicu te je košem Sebastiana Pozdera poveo 13:2. Bio je to znak za minutu odmora nakon koje se je ekipa Splita trgnula te do kraja četvrtine izjednačila. U drugoj četvrtini KK Split je bio ekipa koja je pokazivala više na terenu i na veliki odmor otišli su s vodstvom od 38:32.

U trećoj četvrtini gosti nastavljaju u istom ritmu i lagano povećavaju prednost. Kad se već činilo da će utakmica otići na stranu gostiju, domaćini se bude, stižu goste dobrom napadačkom igrom Gabriela Kremenovića, ali nakon toga KK Split opet uspijeva povećati razliku. Lov domaćina za gostima ipak je urodio plodom te su tricom Nina Kurevića domaćini opet prešli u vodstvo 51:49. Do kraja četvrtine domaćin je sačuvao minimalno vodstvo 58:56.

Zadnja četvrtina donijela je puno uzbuđenja. Pogotcima Nina Kurevića i Luke Kovačevića, KK Kvarner 2010 stvara opipljivu prednost 63:56, no ipak nedovoljno za mirnu završnicu. Pet minuta prije kraja pogotkom Ivana Ljubosa KK Split preuzima vodstvo i utakmica kreće u neizvjesnu završnicu. U zadnjih 18 sekundi gosti ulaze s prednosti od jednog koša, ali sa zvukom sirene domaćini odnose pobjedu.

Kod domaće ekipe vrijedi istaknuti veliki obrambeni doprinos Normana Moorala, ali i činjenicu da je 5 igrača zabilo više od 10 koševa: Gabriel Kremenović 18, Marko Arbanas 14, Sebastian Pozder 11 (8 skokova), Nino Kurević 11 (3 pogotka za tri poena) i Luka Kovačević 11.

Kod gostujuće ekipe istaknuli su se Matej Jukić s 15 poena te Grgo Gavran s 14 skokova.

Foto/Tekst: KK Kvarner 2010

Leave a comment